Közélet

2016.06.20. 09:00

Huszonnégy órán keresztül a sporté volt a főszerep

Huszonnégy órás sportnapot tartottak a tanév utolsó napján a dombóvári József Attila Általános Iskolában. A rendezvény célja az volt, hogy minden gyereket mozgásra bírjanak, és minél több sportágat próbálhassanak ki.

H. E.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Délután a felnőttek játszóterévé alakult az iskola sportpályája
[/caption]

A megnyitón Szabó Loránd polgármester beszélt a sport közösségformáló erejéről, kiemelve, hogy nem csak a mozgás öröme a fontos, hanem a szurkolás, az egymásért küzdés is. Végül minden osztálynak egy labdát ajándékozott.

A megnyitó után az osztályok sportágat választottak maguknak, így voltak, akik ökölvívókként, mások sportlövészként vagy vívóként próbálták ki magukat, majd cseréltek. Olimpiai hangulatban telt a nap további része is, ugyanis a diákoknak lehetőségük volt megalkotni az ötkarikát, Rióra készülve szambát járni, illetve olimpiatörténeti tudásukat is megmérették.

A 24 órás sportnap nem csak a gyerekeknek jelentett élményt, délután ugyanis a felnőttek játszóterévé alakult az iskola sportpályája. A tanárok, a szülők, helyi vállalkozók, civil csoportok és az önkormányzati hivatal csapata indult az ügyességi vetélkedőn, majd diszkó és pizza várta a tanulókat. A tanév utolsó napját egy pizsama partival zárták a tornateremben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!