Közélet

2016.06.23. 17:00

Kitörési pontként tekintenek az agráriumra

A város és térségének egyik kitörési pontja – a turizmus mellett – a mezőgazdaság lehet.

B.L.

– Mindig kiválóak voltak a terület mezőgazdasági adottságai. Sokan foglalkoznak vele, de még több embernek adhatna munkát – jegyezte meg Porga Ferenc polgármester.

A város lát fantáziát a kiváló minőségű termőföldek más célú hasznosításában. A zöldségtermesztés, esetleg az állattenyésztés területén szeretne áttörést elérni az önkormányzat. A városvezető elmondta, a közmunkaprogram keretein belül működtetnek egy zöldségkertészetet Fornádpusztán, ahol fóliasátraik vannak, illetve szabadföldi zöldtermesztést folytatnak. Ennek célja a közétkeztetési szolgáltatások ellátása. Emellett egy helyi termék boltot is működtetnek, ahol a vásárlók ismerik a termék teljes történetét.

Porga Ferenc hozzátette: keresik a bővítési lehetőségeket. Uniós forrásokban bízva a megtermelt zöldségfélék egy részét szeretnék feldolgozni és értékesíteni. Felmérések zajlanak, hogy melyik az a zöldségkultúra, amellyel meg tudnának jelenni a piacon. Egy feldolgozóval a közmunkaprogramot is kivezetné a város, a több mint kétszáz közfoglalkoztatott egy része az üzemben kapna munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!