Közélet

2016.09.04. 11:53

Ízletes kirándulás a Horog Étterembe

Vendéglátó egység, de nem csárda. A Horog Étterem és Delicatesse üzemeltetője, Csillag Sándor hangsúlyozza: helyi alapanyagokkal dolgoznak, és árusítják is azokat.

Budavári Kata ([email protected])

A lekvár, a méz, a fűszerpaprika és a szörp is szálkai vagy környékbeli termelőtől származik, de még fonott kosarat is lehet itt vásárolni. A válogatott kézműves termékek ugyanazt a célt szolgálják, mint az, hogy a Horog Étteremben a fókuszban a szekszárdi bor áll: felkerülni a magyar gasztronómiai térképre. Csillag Sándor (képünkön) szerint Szálka már ismert és elismert értékei mellett talán azt is elfogadja a szépre és jóra fogékony közönség, hogy a falu a szekszárdi borvidék spirituális központja. – Több borászat is könnyen elérhető innen gyalogszerrel, lóháton vagy lovas kocsival – mondja.

Hozzáteszi, hisz abban, hogy mind a lovas és a borturizmus megerősödik, emellett pedig egyre többen járják be a környéket kerékpárral. A hely ízes adottságait egyébként már összekapcsolták az étteremben, hiszen a jó bor mellett a hal és vad, sváb és sárközi étel, halászlé és sváb sült túrógombóc egyaránt megkóstolható. Egyaránt kielégítik azok igényét, akik a hagyományos, házias ízeket szeretik, és azokét is, akik fogékonyak az újdonságra. Étlapjukat általában havonta, kéthavonta újítják meg, hogy mindig a szezonnak megfelelő fogásokat kínálhassanak.

A Horogban már menüztetés is folyik, hétvégente élőzene mellett élvezhetik a finom ételeket is italokat a vendégek. A továbbiakban pedig mód nyílik arra, hogy lakodalmakat, nagyobb családi, baráti rendezvényeket is megrendezzenek a hangulatos étteremben. Ez ügyben a közösségi házzal is szövetkezik a vendéglátó egység. Csillag Sándor borvacsorákat is tervez, és abban bízik, hogy a hozzájuk betérők sok helyre elviszik a Horog Étterem, a szekszárdi bor és Szálka jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!