Kultúra

2009.03.01. 21:02

Stuart Mária a Német Színházban – galéria!

Új bemutatóját március 17-re, keddre tervezi a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn. Ekkor debütál a társulat a Maria Stuart című darabbal.

TEOL/Venter Marianna

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Stuart Mária és Hanna Kenedy, azaz Frank Ildikó és Pitz Melinda a DBU próbáján
[/caption]
A történelmi dráma szerzője Friedrich Schiller. A német klasszikustól már korábban is merített a DBU: 2007 novemberében a Kabala und Liebe – Ármány és szerelem – került színre, Clemens Bechtel rendezésében.
A Stuart Mária a hozzáértő kritikusok szerint a sűrítés mesterműve: a skótok királynőjének három napja tárul a közönség elé. Közben sok minden történik részben Mária megmentése, részben elítélésének siettetése érdekében.

A színházi próbák már zajlanak, Stuart Máriát Frank Ildikó alakítja, Erzsébet angol királynőt Lotz Kata, Hanna Kenedyt Pitz Melinda, Lord Burleigh-t Szalay Sándor, Talbot grófot Basilides Barna. Mortimer szerepében Christoph Fortmann mutatkozik be, a Németországból érkezett művész tavaly végzett Berlinben, pályafutását Szekszárdon kezdi.


A darabot Tömöry Péter rendezi. Erdélyben, Kolozsváron született, a hetvenes évek közepén a bukaresti televízió magyar és német nyelvű adásának szerkesztő-rendezője volt, 1978-ban áttelepült Magyarországra. Most azonban Németországból utazott Szekszárdra, miután jelenleg a bonni Euro Theater Central művészeti vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!