Kultúra

2009.04.02. 08:02

Fegyveres őrök kísérték a műalkotásokat - fotók!

Megérkezett Székely Bertalan hatvankét festménye a megyeszékhelyre. A mintegy 210 millió forint értékűre becsült műtárgyakat fegyveres őrök kísérték a Magyar Nemzeti Galériából a Művészetetek Házába.

I. I.

Mint Baky Péter festőművészt a Babits művelődési ház igazgatóhelyettese elmondta Szekszárdon magántulajdonban van Székely Bertalan Rebeka című képe.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Székely Bertalan festményei váltották a Munkácsy-képeket a Művészetek Házában
[/caption]
Ha Bakó Zsuzsanna művészettörténész, a Nemzeti Galéria főmunkatársa, a kiállítás rendezője be tudja illeszteni a portrét a kiállításba, úgy a látogatók 63 képben gyönyörködhetnek a kiállításon.

A magyar festészet aranykorának legnagyobb alkotójának műveiből álló tárlat  megnyitója szombaton 11 órakor lesz és június 28-ig lehet megtekinteni. A nagy sikerű Munkácsy-kiállításhoz hasonlóan szabadegyetem és minden hónap utolsó péntekén esti verses, zenés tárlatvezetés várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!