Kultúra

2010.03.25. 10:49

Mesés élményt nyújtott a verseny

Négy korcsoportban összesen 81 előadó vett részt a tizenharmadszor megrendezett Sebestyén Ádám Székely Mesemondó Versenyen.

S. K.

Mint azt a főszervezőtől, Stocker Antalnétól megtudtuk, a Zombai Székelyek Egyesülete azért nyerte el idén a rendezés jogát, mert felnőtt és gyermek mesemondói több éven keresztül színvonalasan szerepeltek a korábbi versenyeken.

Az idei megmérettetésre tizenöt településről érkeztek előadók, többek között Déváról és Csernakeresztúrról is. A mesemondók emlékezetes élményben részesítették a helyi művelődési házat zsúfolásig megtöltő közönséget.

Az I. korcsoportban 1. lett Kelemen Izabella (Csernakeresztúr), 2. Bíró Zsolt (Zomba), 3. Szép Hanna (Mohács), különdíjas Sárközi Eduárd (Csernakeresztúr), Kovács Gergő (Mohács). Könyvjutalomban részesült Szabó Nóra (Csátalja).
A II. korcsoportban: 1. Szentes Máté (Zomba), 2. Kerekes Róbert (Zomba), 3. Szabó Brigitta (Csernakeresztúr), különdíj: Kőrösi Péter  (Tevel), Varga Réka (Csátalja), könyvjutalom: Bányai Barbara (Kakasd).
III. korcsoport: 1. Sebestyén Szilvia (Kakasd) és Kiss Gábor (Zomba), 2. Kelemen Szabolcs (Csernakeresztúr).
IV. korcsoport: 1. Csaba Józsefné (Bonyhádvarasd), Vető Nóra (Hőgyész) és Antal Béla (Szekszárd).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!