Kultúra

2010.07.17. 12:43

Profi alkotók is csatlakoznak az amatőrökhöz

Hétfőn kezdődik és két hétig tart idén is a képzőművészeti alkotótábor Pálfán.

V. T.

Az önkormányzat hosszú éveken át lehetőséget adott amatőr művészeknek a találkozásra, tanulásra. Az alapelv nem változott, de már elsősorban nem amatőr alkotókat várnak, felvették a kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával, és onnan látnak vendégül hallgatókat mestereik kíséretében. Igaz, továbbra is lehetőség van arra, hogy a tábor korábbi résztvevői, a pálfai, vagy Pálfához kötődő amatőr alkotók is bekapcsolódjanak a munkába.

A falu nemcsak azért áldoz erre a programra, mert évről-évre újabb alkotásokkal gazdagodik, hanem azért is, mert a művészek és művészpalánták messzire viszik a falu hírét. Nemcsak szavakkal, munkáikkal is elmesélik, hol jártak és alkottak. A képzőművészeti alkotótábor zárásaként helyben rendeznek kiállítást, majd az itt készült műveket másutt is bemutatják.

Bérdi Imre polgármester elmondta, hogy egyszerre harminc ember dolgozik majd a táborban, bár nem mindig ugyanazok. A tábor szakmai irányítója Somodi Péter, a vizuális kar vezetője lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!