Kultúra

2010.08.07. 18:23

Már kétezren voltak kíváncsiak a védett épületekre

Közel kétezer látogató kereste fel idáig a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény legújabb tárlatát, amely ez évi Múzeumi Világnap eseményei alkalmával nyílt meg.

TEOL/R.T.

A kiállítás címe: Védett épületek Dombóváron. A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület két munkacsoportja Sebrek Csaba építész-tervező vezetésével állította össze annak a kiállításnak az anyagát, amely az immár negyed százados múltra visszatekintő civil közösség mindennapi munkájáról is tanúskodik - mondta el dr. Kirston-Vízi József, a Dombóvári Helytörténeti Múzeum igazgatója.

Hozzátette, a településtörténeti tárgyakkal, újonnan megszerzett relikviákkal dúsított bemutató vonzza az érdeklődőket. A  város önkormányzata által külön támogatásban is részesült örökségvédő vállalkozás az épületek mellett kiterjed a becses vagy felfedezésre váró terek, sétányok, utcaképek körére is. A dombóvári értékőrző kiállítás október végéig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!