Kultúra

2010.08.28. 05:30

Útjára bocsátották a Bárkát - fotók!

Bárka Fesztivál néven nyílt meg az idén a már hagyományosnak számító tolnai nyári fesztivál.

S. K.

– Szép és tartalmas program elé nézünk – mondta köszöntőjében dr. Sümegi Zoltán polgármester a tolnai Bárka Fesztivál péntek délutáni megnyitója alkalmából. A hagyományos tolnai nyári fesztivált idén új néven és megújult, igényes  tartalommal rendezik meg, részben új helyen.

A pénteki program például a Tolnai Galériában, illetve annak hangulatos udvarán zajlott. Nyitányként a Magyar Fotográfia Napja alkalmából összesen hat fotó-, illetve a fényképezéssel kapcsolatos kiállítást nyitott meg dr. Kalotás Zsolt természetfotós és Győri Lajos, a MAFOSZ elnöke.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Magyar Fotográfia Napja alkalmából több fotókiállítás nyílt a Tolnai Galériában. Fotó: G. K.
[/caption]
A tárlatok közül a tolnaiak számára különösen érdekes lehet Tomecskó Frigyes tolnai fényképész mester bővített hagyatékának kiállítása.
A program további részében könnyű nyári estét terveztek a vendégeknek a galéria udvarán, igényes, különféle műfajú zenékkel, táncegyüttes fellépésével, filmvetítéssel.

Szombaton délelőtt a Duna-parton folytatódik a program civil piknikkel, gyerekműsorokkal. Délután színvonalas folklór-parádé lesz, este pedig többek között a Kiscsillag együttes ad koncertet.

A polgármester által említett szép és tartalmas programokhoz már csak jó idő kellene. Esőhelyszín mindenesetre van: az egykori lovarda épülete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!