Kultúra

2010.12.25. 15:55

A Kisvendéglő épületében lesz a könyvtár

Elkezdik a volt művelődési ház felújítását, amint az időjárás engedi. A könyvtár már átköltözött a Kisvendéglő épületébe.

W. G.

A művelődési házat 1960-ban avatták, elérkezett az idő a felújítására. Az intézmény igazgatója, Fülöpné Zemkó Mária elmondta: 46 millió forint pályázati támogatást nyert a község, az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítására.

A munkát, amint az idő engedi elkezdik, a könyvtár már átköltözött a Kisvendéglő épületébe, januártól ott fogadják az olvasókat. Egy kisebb klubhelyiség kialakítására lesz még ott mód, de a táncpróbáknak és más, nagyobb teret igénylő összejöveteleknek máshol – az iskolában vagy a tűzoltószertárban – kell helyet keresni. Nagyrendezvény ha lesz 2011 első félévében, azt a sportcsarnokban tartják meg.

Az igazgatónő még hozzátette: a művelődési ház utolsó eseménye a szilveszteri bál lesz. Aztán az építők veszik át a terepet. A felújított kulturális létesítményt, a tervek szerint július 1-jén nyitják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!