Kultúra

2011.05.05. 10:45

Egy élet keresztmetszete

Életem címmel nyílt meg szerdán a szekszárdi Bárka Galériában Bíró Sándor képzőművész kiállítása.

H. É.

Nem véletlenül kapta ezt a címet a tárlat, hiszen az alkotó munkásságának keresztmetszetét, egy színes életpálya darabjait vonultatja fel.

Bíró Sándor mindig is kísérletező alkat volt, akinek létszükséglete a fejlődés. Művészethez való vonzalma, tehetsége családi örökség is, hiszen édesapja és nagyapja is festőművész volt.

Három éves korában egy agyhártyagyulladás következtében elvesztette hallását, ezzel a világ egy része bezárult számára, egy másik része viszont még jobban kinyílt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bíró Sándor számára mindig fontos volt a fejlődés, számos technikában próbálta ki magát Képgaléria a Teol.hu oldalon Fotó: G. K.
[/caption]
Ötvös szakképesítést, sőt mesteri címet szerzett, de felsőfokú tanulmányokat nem folytathatott hallássérülése miatt.

Az alkotásnak számos ágát próbálta ki, olajfestmények, akvarellek, fafaragások, rézdomborítások, tusrajzok dicsérik a keze munkáját. Saját technikát is kialakított, feketefilmből visszakaparással készít képeket, amit fotografikának nevezett el. Szívesen tanul, cserél tapasztalatot másokkal, amire alkotótáborokban is lehetősége nyílik. Ugyanakkor szívesen adja tovább tudását, többek között nyaranta rajztábort tart gyerekeknek Kakasdon.

A tárlata a Bárka Művészeti Szalon galériájában május 31-ig tekinthető meg. A kiállítást Kubanek Miklós nyitotta meg, Tóth István gitárral, dallal működött közre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!