Kultúra

2011.05.03. 18:04

Rossz hírek terjednek a városban

A városi ünnepségsorozat tervezetében ugyan ott szerepel, hogy június 25-től július 3-ig, rendezik meg a nyár egyik legfontosabb, legnagyobb szabású kulturális eseményét, de ezzel kapcsolatban feltűnően nagy a csend.

TEOL/V.L.

A korábbi évektől eltérően, az idén eddig még kevés mozgolódást látni, rossz hírek terjednek a városban. Endreffyné Takács Mária a Simontornyai Színházi Napok Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke, elmondta hogy valóban komoly a gond.

Tavaly rendezték a jubileumi, tizenötödik színházi nyarat, amikor a vártéren bemutatták a Zrinyi 1566 c. rockmusicalt, mely hatalmas sikert aratott. A megnyert pályázati pénz 10 millió forint volt, ez azonban még a mai napig nem érkezett meg. A kuratórium elnöke nagyon szomorú és elkeseredett, mert a pályázat utófinanszírozású, így ezzel az összeggel még tartoznak a kölcsönadónak.

Az idei tervük, hogy folytatva a hagyományokat ismét egy új operettet mutatnak be, vagy Molnár Ferenc egy kétfelvonásos vígjátékát szeretnék Simontornyára hozni. A jelenlegi pénzhiány nemcsak a színházi produkciókat, hanem a kísérő rendezvények megtartását is akadályozza. Legalább egymillió forintos önkormányzati támogatásra lenne szükség, de erre kevés a remény, mert az nem szerepel a város költségvetésében.

Támogatás nélkül, önerőből nem tudják megrendezni az eseménysorozatot, s félő hogy a csúcson kell abbahagyni, amit nem szeretnének – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!