Kultúra

2011.10.18. 18:43

Vászonra viszi a hangulatát

Annak ellenére, hogy Deák Attila alkotásai főként az őszt és a telet elevenítik meg, a hangulat nem volt fagyos kedden délután a gyönki művelődési házban.

TEOL/V.B.

Sőt, kifejezetten kellemes volt, mivel a bemutatott közel harminc festmény egytől-egyig szemet gyönyörködtető kép, örömmel pillanthat rájuk az érdeklődő. – Csodálatos, ahogy a színekkel játszik, mondhatni vérbeli kolorista – nyilatkozott a látottakról Lönhárd Ferenc. A Bárka Művészeti Szalon elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe a november 11-ig látható tárlatot.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lönhárd Ferenc ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Deák Attila (jobbról) festményeit (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Mint mondta, Deák Attila azon alkotók közé tartozik, akinek pillanatnyi hangulata jól tetten érhető az alkotásain. Zömével tájképekkel örvendezteti meg közönségét, amelyeken központi helyet kap a fa, mint az élet jelképe. A kapospulai nyugalmazott rendőr alezredes már fiatalon barátságot kötött a rajzokkal; 1996-tól igyekszik a színek világában megörökíteni a számára fontos momentumokat.

Máig a kézzelfogható, objektív valóság elkötelezettje, amely mozgató rugója alkotói munkájának. Ez idáig több mint 50 önálló és számos közös tárlat alkalmával vehették szemügyre képeit az érdeklődők hazánkban, Németországban és Franciaországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!