Kultúra

2012.05.13. 19:59

Kórushangverseny: minősített esetek

A múlt hét második felében zenei nagyüzem volt Tolnán, három napra három esemény jutott.

S. K.

Csütörtökön a megyei fuvolástalálkozót rendezte meg a Fusz János Zeneiskola, pénteken este Sümegi Eszter operaénekes adott koncertet a katolikus templomban, szombaton pedig kórusminősítő hangversenyt rendezett a Tolna megyei ÁMK és a KÓTA a Sztárai Mihály Gimnázium aulájában.

Ez utóbbi, Appelshoffer Ágnes tolnai alpolgármester által megnyitott rendezvényen négy Tolna megyei együttes kért minősítést a neves, Liszt-díjas karnagyok – Kertész Attila, dr. Lakner Tamás, Tóth Ferenc – alkotta zsűritől.

A három vegyeskar, a tolnai Ad libitum Kamarakórus (karnagy: Hepp Attila), a dunaföldvári Cantemus Vegyeskar (karnagy: Gelencsér Irén) és a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus (karnagy: Simon Péter) hagyományos-minősítésért, míg a Mözsi Bartók Béla Női Kar (karnagy: Schmidt Zoltánné) kategória-minősítésért énekelt.

A bő két órás programot követően a zsűri meghozta döntéseit. A Liszt kórus ezüst, az először minősülő Ad libitum arany, a korábban ezüst minősítést szerzett Cantemus arany dicsérettel minősítést, míg az eddig arannyal rendelkező Bartók kar gálakórus minősítést érdemelt ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!