Kultúra

2012.07.14. 16:33

Ízelítőt kaptak az ifjak őseik hagyományaiból

Hogyan éltek az elődeink? Erre keresték a választ a bonyhádvarasdi hagyományőrző táborhoz csatlakozott fiatalok.

V. B.

Színes programokon keresztül ismerkedhettek meg a gyermekek a székely és a sváb kultúrával, különös tekintettel a bonyhádvarasdi szokásokra. Kézműves foglalkozások, népi játékok, énekek, táncok tarkították a kínálatot.

Sőt, a „székely napon” a szó szoros értelmében belekóstolhattak az ifjak a népcsoport hagyományaiba, hiszen ínycsiklandó galuskát kaptak ebédre. Délután, az árnyat adó fák alatt lazíthattak, majd ismét a kultúrházban folytatódott a program: meséléssel, vagy éppen humoros játékokkal múlathatták az időt.

A tábor második felében a sváb kultúra került terítékre. A résztvevők ellátogattak a Tájházba, a kopjafához, német táncokat, körjátékokat tanultak és kuglófot is kóstoltak.

Csaba Józsefné polgármester örömmel számolt be arról, hogy az óvodásokkal együtt közel 30 résztvevője volt a négynapos elfoglaltságnak, amelyet az önkormányzat, a Bonyhádvarasdi Gyermekekért Alapítvány és a bonyhádi Családsegítő Központ közösen hívott életre. Meglátása szerint remek hangulatban telt a tábor, amely során hasznos információkkal gazdagodtak az ifjak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!