Kultúra

2013.09.30. 15:19

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mesehét

Egy sikeres uniós projektnek köszönhetően egy héten át színvonalas előadásokon vehettek részt a tamási gyerekek a Népmese hetén.

Venter M.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csillogó szemek, nevető arcok, játék, kacagás, önfeledt mesehallgatás – kortól és nemtől függetlenül mindenkit elvarázsolt a mese a Könnyü László Városi Könyvtár Népmese heti rendezvényein.  Hétfőn, a Kákics együttes vidám, zenés műsorral nyitotta a sort, melyen a második osztályosok a mesén kívül népi hangszerekkel is megismerkedhettek, és bizony nehéz volt ülve maradni a jó muzsika hallatán.

Kedden a Grimask bábszínház volt a vendég, délelőtt az óvodások, délután az elsősök élvezhették Ördöngős Jankó történetét. Szerdán a harmadik osztályosok tanulhatták meg, hogyan kell legényt fogni a Babszem Jankó Színház Legényfogó című előadásán, este pedig Berecz András ének-és mesemondó varázsolta el közönségét. Csütörtökön a negyedikesek gazdagíthatták mesebeli tarisznyájukat néhány szép mesével a Fantáziaszínház műsorán.

A Népmesehét zárórendezvénye annak a rajzpályázatnak eredményhirdetése volt, amelyet a könyvtár a népmesék ünnepének tiszteletére hirdetett meg az alsó tagozatosoknak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mesés programokban nem volt hiány
[/caption]

A legszebb rajzokat Tóth Zsóka (1. o.), Szili Evelin (2. o.), Vadász Boglárka (3. o.) és Szabó Klaudia (4. o.) készítette. A pályázat húsz díjazottja októberben a könyvtár szervezésében egy jutalomkiránduláson vehet részt, amelynek során ellátogatnak a budapesti Mesemúzeumba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!