Kultúra

2014.03.06. 07:28

Éltették a szekszárdi bort és kultúrát

Sikert aratott Jónás könyve, a Borvirág kantáta és a kitűnő nedű a budapesti Szerb Színházban hétfőn este.

Venter M.

Állva, vastapssal ünnepelte a budapesti Szerb Színház teltházas közönsége a szekszárdi kultúrát és bort hétfőn este. Dúzsi Tamás borász, a Muslinca férfikar, valamint zenészek, énekesek és poéták adtak fergeteges műsort, vagy ahogy a program plakátja hirdette: holisztikus komplex színházat, az érzékek egyesítésével, ízekkel és illatokkal visszatérve az ősi gyökerekhez, hiszen a színház a Dionüszosz borünnepekből materializálódott.

A vendégeket Rusz Milán, a színház igazgatója és Mikó István színművész köszöntötte, majd egy csodálatos Edith Piaf előadással kezdetét vette az este. Varga Klára előadása mindenki számára feledhetetlen élményt jelentett. Dúzsi Tamás Babits halhatatlan költeményét, a Jónás könyvét adta elő, majd következtek az est „sztárvendégei”, a szekszárdi muslincák, egy nyolcfős csapattal, akik a Kis Pál István által megírt és Mikó István által megzenésített Borvirág kantáta szóló szerepeit adták elő, teljesen magukkal ragadva a közönséget. A zenét a Tricikli Band szolgáltatta.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Vastaps fogadta a szekszárdi kultúrát és bort a Szerb Színházban
[/caption]

Az már biztos, hogy lesz folytatás, a Borvirág kantát Siófokra hívták meg, a művet a szekszárdi és budapesti művészek egy csapattá forrva adják majd elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!