Kultúra

2014.03.01. 08:47

Fergeteges siker volt a zenetanárok farsangja

A tavalyi nagy siker már jelezte, és az idei, szintén nagy siker immár bizonyossá teszi, hogy hagyománnyá válik a Liszt Ferenc zeneiskola vidám farsangi koncertje.

Venter M.

Ágostonné Béres Kornélia tagintézmény vezető a Komolyzene könnyedén című rendezvényről elmondta, nagyon sokan voltak kíváncsiak rájuk, mert közel teltházat vonzott a program a Babits kulturális központ színháztermében csütörtökön este. A nézőknek nem kellett csalódniuk, az iskola tanárai megfeleltek a kihívásnak, és a zenei teljesítmény mellett nem mindennapi színészi teljesítményről is tanúbizonyságot tettek.

A koncert során hallhatta-láthatta a közönség a híres Macska duettet egy kutya zongorakíséretével, Vivaldi Négy évszak című művének Tél tételében megjelent a Mikulás Rudi rénszarvas kíséretében, de láthattak a nézők gitártanárt zongorán játszani, és a takarékosság jegyében két zenészt egy fuvolán játszani.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Részlet az előadásból (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A műsorban közreműködtek a Bartina együttes táncosai, és a finálé, a Radetzky mars alatt a közönség is bekapcsolódhatott a produkcióba, mint tapsgép. A Komolyzene könnyedén tehát ismét teljes sikerrel zárult, és elmondható, hogy a hálás közönség legalább annyira élvezte a produkciókat, mint a lelkes előadók. Igaz, hogy a farsangi időszak lezárult, de nem baj, mert lesz jövőre is, és a zeneiskola pedagógusai akkor is várják majd a közönséget egy nem mindennapi koncertre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!