Kultúra

2014.12.30. 16:19

Remekül szerepeltek a minősítő versenyen

A jók között is a legjobbak lettek a szekszárdi versmondók a „Regősök húrján…” elnevezésű országos vers- és prózamondó versenyen.

V. M.

Bella Istvánnak, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke előtti főhajtásként a TEMI Fővárosi Művelődés Ház és a Magyar Versmondók Egyesülete az idén is megrendezte  a „Regősök húrján…” elnevezésű országos vers- és prózamondó versenyt.

A versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye ez, egy hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében. A megmérettetés felmenő rendszerű, az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkről jutottak tovább a zsűri által kiválasztottak a budapesti országos gálára.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Csizmazia Ferencné felkészítő tanár a díjazott versmondók egy részével
[/caption]

A versenyen kiválóan szerepeltek a szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI drámatagozatos diákjai. A negyedik osztályosok közül Molnár Zita bronz minősítést, Ranga Simon Péter ezüst minősítést, Miller Sári Anna arany minősítést és Ferger Viktória Hanna szintén arany minősítést kapott. Az ötödik osztályosok közül Sili Gergő részesült a legmagasabb minősítésben. Csizmazia Dóra, a Szekszárdi Garay János Gimnázium hetedik osztályos tanulója szintén arany minősítéssel érkezett haza a versenyről. A diákok felkészítője Csizmazia Ferencné Illés Mónika tanító, drámapedagógus volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!