Kultúra

2017.01.18. 12:41

Három bajusznak is lába kélt

Címkék#bonyhád

Vig Balázs író látogatott január 16-án, hétfőn délelőtt a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba.

H.É.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A gazdát kereső bajuszokról szólt az óra
[/caption]

A szerző Három bajusz gazdát keres című meseregényét mutatta be a Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak – derül ki a bibliotéka közzé tett beszámolójából, ahogyan az is, hogy a mese három bajuszról szól, akik egyszer csak leugranak a gazdáik orra alól, és világgá mennek. A történetben népmesei elemek keverednek a groteszkkel, a mese egyszerre humoros, könnyed, de mélyebb síkon is értelmezhető, hiszen tulajdonképpen a felnőtté válásról, sőt, a művésszé válásról szól. Az író által megtartott interaktív órát a diákok és a tanító nénik is nagyon élvezték.

Vig Balázs Budapesten született, 1984. július 13-án. Az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett, majd a Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakán szerzett diplomát.  Gyerekkorában Csukás István és Erich Kästner könyveiért rajongott, később Márai Sándor és Milan Kundera lett a kedvence. Az ő neve fémjelzi többek a Puszirablók és A rettegő fogorvos című kötetet is, legújabb szerzeménye pedig a Todó kitálal az oviról – nem csak óvodásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!