Lakberendezés

2010.12.14. 11:07

2011 színe: a lonc

A Pantone előrejelzése szerint az idei könnyed, energiával teli türkizt 2011-ben a bátorságot és tetterőt szimbolizáló pirosas loncszín váltja fel.

BAMA

A színskáláiról, bútorairól és most már szállodájáról is híres Pantone cég dizájnerei minden év végén előrejelzést adnak a következő év trendszínéről: minden évben megjelölnek egy irányadó színtónust, amely jelentős hatással van a divat, a formatervezés, a design és a dekoráció világára. 2010 a türkiz éve volt, jövő évre pedig a PANTONE® 18-2120 Honeysuckle kódú pirosas rózsaszín árnyalatot választották.


A Pantone Color Institute® vezetője szerint ez a kirobbanó energiájú, tettekre sarkalló árnyalat, amely jól párosítható a tűzpirossal is, az öltözködésben és a lakberendezésben egyaránt egészséges vitalitást kölcsönöz környezetének vagy viselőjének – ideológiájuk szerint pozitív rezgésével ez a szín segít abban, hogy merészebben és erőteljesebben tudjanak szembenézni a mindennapok kihívásaival.
Igazi tavaszi-nyári szín, amely vonzza a tekintetet, erőteljessége okán viszont elsősorban kiegészítőkön érdemes alkalmazni belső terekben: párnákon, ágytakarókon, kisebb díszeken, de akinek inspiráló környezetre, nagyobb határozottságra és lelkesedésre van szüksége az életben, az egy-egy falat is átfesthet erre a színre – az biztos, hogy ez a bátrak színe.

Lonc-árnyalatokba öltöztetett lakásbelsőket a Lakáskultúra Online galériájában találhat>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!