White Garden

2017.08.31. 10:04

Vilmos és Harry lerótta tiszteletét a Diana-emlékkertben

Vilmos és Harry herceg a néhai hercegnő halála 20. évfordulójának előestéjén látogatott el a Diana emlékét őrző ideiglenes kertbe. 

Forrás: Avalon/NurPhoto

Fotó: Keith Mayhew

A hercegek és Vilmos felesége, Katalin hercegnő szerda este találkozott Sean Harkinnal, Kensington-palota környezetében lévő ideiglenes kert tervezőjével.

„A mai esemény alkalmat nyújt arra, hogy Vilmos és Harry herceg a nyilvánosság előtt lerója tiszteletét anyja és az általa elért dolgok előtt” – áll a palota közleményében. A közönség számára nyitott, Diana kedvenc virágaival – fehér rózsákkal, liliomokkal és kardvirágokkal – teleültetett White Garden a hagyományok szerint békés és elmélkedésre alkalmas helyet kínál a látogatók számára.

Az eseményen megjelent több olyan jótékonysági szervezet képviselője is, amelyek Diana támogatását élvezték. Más hivatalos programot az évforduló alkalmából nem tervez a palota.

A hercegek a szitáló esőben megtekintették a járókelők által a Kensington-palota előtt elhelyezett tengernyi virágot és gyertyákat is. Harry az egyik megemlékezőtől átvett egy csokor virágot és a többi közé helyezte.

Diana, a „szívek királynője” 36 éves korában, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autóbalesetben, partnerével, Dodi al-Fayeddel együtt. Ekkor már elvált a brit trónörökös Károly hercegtől, akivel 1981-ben kötött házasságot.

 

Borítókép: AFP / Avalon / NurPhoto / Keith Mayhew

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában