nem rejtegeti tovább

2018.04.16. 14:27

Conchita Wurst súlyos bejelentést tett

Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál egykori osztrák győztese az Instagramon jelentette be vasárnap este, hogy évek óta HIV-pozitív.

09 April 2018, Germany, Frankfurt: Austrian singer Conchita Wurst arrives for the Live Entertainment Award at the Festhalle Frankfurt venue. Photo: Andreas Arnold/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Andreas Arnold

Azért döntött a közzététel mellett, mert egy volt partnere megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza.

„Sok éve HIV-pozitív vagyok. Ez valójában a közönség számára érdektelen, azonban egy volt barátom megfenyegetett, hogy közzéteszi ezt a magánjellegű információt, én pedig senkinek nem engedem meg, hogy ezzel zsaroljon, és azt sem, hogy a fertőzés befolyásolja az életemet” – írta az énekes.

A 29 éves előadóművész hozzátette, kezeléseket kap, mióta HIV-vírussal diagnosztizálták, és a vírusszáma sok éve a kimutathatósági küszöb alatt van, ezért nem is adhatja tovább a kórokozót.

Az énekes 2014-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Rise Like a Phoenix című dalával. A férfiként – Tom Neuwirth néven – született előadó női külsővel, ám szakállal lépett fel.

Bejegyzésében is megírta, hogy korábban azért nem beszélt a nyilvánosság előtt HIV-diagnózisáról, mert kímélni akarta családját a felhajtástól.

„Véleményem szerint ez olyan információ, amely elsősorban azokat érinti, akik szexuális partnerként jöhetnek szóba” – tette hozzá az énekes, megjegyezve, hogy ugyanakkor jobbnak tartotta maga nyilvánosságra hozni, mint hogy valaki más tegye közzé.

„Remélem, hogy ezzel erőt adok másoknak, és egy újabb lépést tehetek a HIV-fertőzöttek megbélyegzése ellen” – írta Wurst.

Rajongóit megnyugtatta, hogy egészséges, „erősebb, motiváltabb és szabadabb, mint valaha”, majd megköszönte a támogatásukat.

Borítókép: AFP / DPA / Andreas Arnold

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!