Illegális bevándorlás

2019.01.02. 13:03

Egy híres német színésznőt is zaklattak három éve Kölnben

Silvana Heißenberg a tömeges erőszakot követően kutatni kezdte a Németországban történő bűncselekményeket, és könyvet is írt a témában.

Silvana Heißenberg sok éven át dolgozott színésznőként és modellként Németországban, több tévéfilmben, reklámban is szerepelt, az elmúlt években több bűnügyi sorozatban is részt vett. 2016-ban azonban minden egy csapásra megváltozott, miután nyilvánosan szembefordult a német menekültpolitikával: azóta semmilyen felkérést nem kap – idézi az M1 adását a hirado.hu.

A művész az M1-nek úgy nyilatkozott: 2015-ben rajongói fordultak hozzá, amikor Angela Merkel német kancellár szabad utat engedett a tömeges bevándorlásnak, hogy mondja el véleményét erről. Akkor azonban még nem tette nyilvánossá álláspontját, hiszen nem értette pontosan, hogy mi történik a világban, miért hívják meg pont most ezeket az embereket Szíriából Németországba. Heißenberg elmondása szerint felvételeket és tudósításokat is nézett a migránsok viselkedéséről, amiken látta, mennyire agresszívek. Számára az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor 2015 szilveszter éjszakáján tömeges erőszak történt többek között Kölnben.

A színésznő elmondta, 2016-ban ő is zaklatás áldozata lett.

Gyakran forgatott Kölnben, ahová mindig vonattal érkezett, majd a pályaudvaron várták őt a produkció munkatársai. Egy alkalommal azonban késtek a kollégái. „Megállt mellettem egy fehér autó, és úgynevezett déli típusú emberek ültek benne. Hívtak, hogy szálljak be az autóba” – mesélte a színésznő. Ezután Silvana Heißenberg odébb sétált, majd az egyik férfi odament hozzá és szexuális ajánlatot tett neki. A színésznő elmondta, reszketni kezdett és pánikba esett, azonban szerencséjére megjelentek a járőröző rendőrök, akikhez odafutott, majd a zaklatók elmenekültek.

2016. január 6-án elérhetővé vált kép rendőrökről a kölni főpályaudvar közelében 2015. december 31-én, szilveszter éjszaka. Fotó: MTI/EPA/Markus Böhm

Silvana Heißenberg felidézte: attól a pillanattól kezdve, miután ő is áldozatul esett, sok időt szentelt az esetek feltárásnak, a nyomozásainak eredménye pedig ijesztő lett – mesélte. Később könyvet is írt a témáról, összeállította a Németországban történt bűncselekmények és gyilkosságok kronológiáját.

Könyvében leírja saját történetét is, amiből kiderül, hogy Németországban diktatórikus rendszerben élnek az emberek

– fogalmazott.

Hozzátette: ellehetetlenítik azokat az embereket, akiknek bátorságuk van bírálni a kormányt. Politikai üldöztetést kell elszenvedniük, tönkreteszik őket – hangsúlyozta.

A színésznő szerint elég körbenézni, és láthatjuk, hogy a karácsonyi vásárokat betonoszlopokkal biztosítják, gépfegyveres rendőrök járőröznek mindenhol. Ez 2015 előtt nem így volt – mondta. Kifejtette: nincs semmi kifogása a külföldiek ellen, azonban az a több mint egymillió ember, aki Németországba érkezett, sok. Több mint 90 százalékuk erős, fiatal férfi. Teljesen más kultúrából érkeztek, a nőket semmibe veszik, vallásuk is rendkívül különbözik az európai vallásoktól.

Véleménye szerint Németországban németellenes diktatúra uralkodik.

2017 végén Angela Merkel beszédet tartott, amelyen Silvana Heißenberg felháborodott, ezért közösségi oldalán írt neki egy hosszú levelet. Választ nem kapott, azonban az alternatív sajtó felkarolta, számtalan reakció érkezett, aminek rendkívül örült – mondta.

Hozzátette: 2016 októberétől egyetlen felkérést sem kapott. Mint mondta,

véleménynyilvánítása után a közszolgálati csatornák hazugságokat kezdtek terjeszteni róla, jobboldalinak bélyegezték, csak azért, mert bírálta a német kormányt.

Hozzátette: a karrierje egyik napról a másikra romba dőlt. Ennek ellenére ma is úgy véli: nem lenne tiszta a lelkiismerete, ha annak idején nem emelte volna fel a szavát.

Silvana Heißenberg hangsúlyozta, Nyugat-Európát kizárólag kelet-európai segítséggel lehetne megmenteni. A visegrádi országokban, a kelet-európai országokban az emberek nyíltan kimondják a véleményüket, kérdés, hogy ez miért van másképp Németországban – fogalmazott a színésznő.

Hozzátette: szívesen folytatná karrierjét Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban vagy Szlovákiában.

Borítókép: Silvana Heißenberg. Forrás: részlet az M1 Híradójából / hirado.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában