Járvány

2020.05.21. 12:11

Ariana Grande is szemet vetett rá, de végül múzeumba kerül a Fehér éjszakák virágruhája

A tízezer selyemvirágból készült ruhát a főszereplő Florence Pugh a horror végén viselte.

MIDSOMMAR 2019 de Ari Aster visuel d'affiche Florence Pugh Jack Reynor. COLLECTION CHRISTOPHEL © B-Reel Films - Parts and Labor

Forrás: B-Reel Films - Parts and Labor / Collection ChristopheL via AFP

Fotó: Collection Christophel via AFP

Az amerikai filmmúzeum vásárolta meg 65 ezer dollárért (21 millió forintért) egy jótékony célú árverésen a Fehér éjszakák című horrorfilm egyik ikonikus jelmezét, azt a fantasztikus virágruhát, amit Florence Pugh viselt a filmben – és amit ide kattintva meg is lehet csodálni.

Az aukciót az A24 árverési ház szervezte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New York-i közösségek, köztük a tűzoltók megsegítésére.

A Variety.com beszámolója szerint az A24-nek eddig 200 ezer dollárt (64 millió forintot) sikerült összegyűjtenie.

A tízezer selyemvirágból készült virágruhát a színésznő Ari Aster 2019-ben bemutatott horrorfilmjének végén viselte.

A ruhát egy Instagram-bejegyzése szerint Ariana Grande popsztár is meg akarta vásárolni, de végül a filmakadémia szerezte meg gyűjteményébe.

A Fehér éjszakákból más kellékek is jó áron keltek el: a virágruhához tartozó virágkoszorút 15 ezer dollárért (4,8 millió forintért) vásárolták meg. A filmben egyik szerepét játszó Jack Reynor medvefeje 5750 dollárért (1,8 millió forintért), horgászeszköze 10 ezer dollárért (3,2 millió forintért) talált gazdára. A film relikviáiért összesen százezer dollárt (32 millió forintot) fizettek ki az árverésen, amit mind a New York-i tűzoltókat és családjukat támogató alapítvány kap meg.

Borítókép: részlet a filmből

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!