Bulvár-celeb

2024.04.17. 01:26

Itt a fordulat: már a NASA is beszállt a Loch Ness-i szörny keresésébe

A skót Loch Ness Centre a NASA és más tudományos szervezetek segítségét kérte, hogy felkutassák a legendás Loch Ness-i szörnyet. Tavaly valami nagyon furcsát rögzítettek.

Fotó: AFP

Tavaly zajlott a Loch Ness-i tó eddigi legátfogóbb vizsgálata, amely során hidrofonnal rejtélyes víz alatti zajokat rögzítettek – írja az Independent. Idén az első megfigyelés 90. évfordulója alkalmából újabb kutatási expedíciót szerveznek, amely május 30-tól június 2-ig tart majd.

A Loch Ness-i szörnnyel kapcsolatban 1934 óta több mint 1156 alkalommal észlelést dokumentáltak. Tavaly az újjáalakult Loch Ness Centre a Loch Ness Exploration (LNE) független kutatócsoporttal, valamint több száz önkéntessel együttműködve kutatta át a tó vizét. 

Az idei kutatómunkába virtuálisan is be lehet csatlakozni a Visit Inverness Loch Ness weboldalán található élő közvetítés segítségével.

Tavaly a világ figyelmét a valaha volt egyik legnagyobb Nessie-keresésünkkel keltettük fel, amelynek résztvevői többek között Amerikából, Kanadából, Franciaországból, Olaszországból, Japánból érkeztek hozzánk

– mondta Paul Nixon, a Loch Ness Centre vezetője.

A 2023-as expedíció rendkívüli volt abból a szempontból, hogy a víz alatt egyelőre megmagyarázhatatlan hangokat detektáltak.

A tavalyi felfedezés miatt idén minden eddiginél átfogóbb vizsgálat indul, amelybe neves szakértőket és szervezeteket, köztük a NASA-t is bevonják. A szervezők a közösségi média erejében is bíznak, amely segítheti a kutatók toborzását.

Az amerikai űrkutatási hivatal elsősorban fejlett képalkotó eszközökkel segítheti Nessie keresését, vélik a Loch Ness Centre munkatársai - írja az Origo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában