rés a kondompajzson

2018.07.31. 18:30

Visszahívja óvszereit a Durex

A Durex márkanév alatti kondomokat gyártó vállalat megállapította, hogy egyes, korábban készült termékeik nem felelnek meg a cég saját szigorú minőségi követelményeinek.

A Durex termékeket gyártó cég, a Reckitt Benckiser, azt közölte, utólagos ellenőrzéseik során megállapították, hogy egyes, az év első felében gyártott termékeik, nem biztosítják használóiknak a minőségi követelmények szerinti szakítószilárdságot – írja az Origo az Independent forrásaira hivatkozva.

A probléma elsősorban a termékek minőségmegőrzési dátumához közeledve jelentkezhet, azaz minél régebbi az óvszer, annál inkább fennáll a szakadás veszélye.

Ezért a kérdéses termékeket visszahívják, mind a forgalmazásból, mind a vásárlóktól.

A visszahívás Durex Real Feel és a Durex Latex Free termékcsaládba tartozó óvszereket érinti. A kérdéses szállítmányok az Egyesült Királyságban és Írországban kerültek forgalomba.

A gyártónál hangsúlyozták, azonnali biztonsági problémától a fogyasztóknak nem kell tartani, ám érdekeiket szem előtt tartva,

visszarendelik a gyengébb minőségű óvszereket.

A bejelentést követően az írországi, egészségügyi készítményeket felügyelő hivatal azonnal felhívást adott ki a fogyasztóknak. Ebben azt kérik, ellenőrzzék az általuk vásárolt Durex-termékek lejárati dátumát és ne használják a kérdéses óvszereket.

A problémás termékeket megnevezés, darabszám, tételszám és lejárati dátum alapján azonosító lista (angol nyelven) itt érhető el.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / WAYHOME studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!