Járvány

2020.05.17. 14:21

Művészek olvasnak fel egy New York-i múzeum szervezésében

A felvételeket a kortárs művészeti múzeum közönsége az intézmény honlapján hallgathatja meg.

L'Etoile du jour (TV movie) Starlight Year: filmed in 2010 and broadcasted in 2012 - France Director: Sophie Blondy Iggy Pop Production : Héloďse Films

Forrás: PHOTO12 VIA/AFP

Fotó: Bernard Fau

Iggy Pop és Jeff Koons is azok között a művészek között van, akik a New York-i New Museum kezdeményezésére irodalmi művekből vagy saját írásaikból olvasnak fel. A felvételeket a kortárs művészeti múzeum közönsége az intézmény honlapján hallgathatja meg.

A program szervezője Maurizio Cattelan olasz konceptuális művész, aki falra ragasztott banánnal vagy aranyból készült vécével hívta fel magára a figyelmet.

A New Museum csütörtökön jelentette be, hogy mivel egyelőre a járvány miatt nem tudnak kinyitni, naponta tesz fel a honlapjára új „esti meséket” olyan jelentős művészektől, mint Thomas Hirschhorn, Jeff Koons, Murakami Takasi, Raymond Pettibon és Michael Stipe.

A kezdeményezés néhány szereplője saját írását olvassa, mások olyan szokatlan szövegeket választottak, mint Amiri Baraka verseskötete, a Preface to a Twenty Volume Suicide Note vagy Simone Weil francia író-filozófus Kegyelem és nehézkedés című munkája.

Az első produkciók között a héten került fel a honlapra Iggy Pop hangfelvétele, amelyben egy halott kutyára emlékezik. A felolvasásokat június végéig töltik fel a portálra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!