a kis cseles

2017.08.10. 17:18

Dembélé az edzés elől bujkál

Ousmane Dembélé engedély nélkül távol maradt a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának csütörtöki edzéséről, mert minden bizonnyal az FC Barcelonához szerződik.

„Dembélé ma nem volt edzésen. Megpróbáltuk elérni, de nem tudjuk, hol van. Remélem, semmi rossz nem történt vele” – nyilatkozta Peter Bosz vezetőedző.

A 20 éves francia csatár tavaly nyáron igazolt a Borussia Dortmundhoz, amelynek színeiben az elmúlt idényben 49 mérkőzésen tíz gólt szerzett és húsz gólpasszt adott.

Az elmúlt hetek sajtóértesülései szerint az FC Barcelona 100 millió eurót kínált a játékosért, a német klub viszont 150 milliót kér érte. A Bild című napilap beszámolója szerint Oscar Grau klubigazgató és Raul Sanllehi a hét elején Dortmundban tárgyaltak, de egyelőre nem született megegyezés az ügyben, ami állítólag nagyon bosszantja Dembélét.

A Borussia csütörtök délután kiadott közleményében Michael Zorc sportigazgató elmondta, a vezetőedzővel együtt úgy döntöttek, megbüntetik a játékost, aki így a hét hátralévő részében nem vehet részt az edzéseken, és nem léphet pályára szombaton a Német Kupa első fordulójában az alacsonyabb osztályú Rielasingen-Arlen elleni meccsen. Kérdés, ez mennyire hatja meg a francia játékost.

„A híresztelések ellenére Dembélé jelenleg is a Dortmund játékosa. A lépése nyilvánvalóan tudatos volt, ezért döntöttünk a szankció mellett” – nyilatkozta a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik