pénz beszél

2017.08.16. 16:38

Guerreiro kivásárolta magát a börtönből

Pénzbüntetéssel kiváltotta a börtönt Raphaël Guerreiro, a Borussia Dortmund portugál labdarúgója, aki közlekedési balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről.

Az illetékes bíróság az Európa-bajnok védekező középpályást negyven napi elzárással büntette, amit 120 ezer euró befizetésével kiválthatott. Ezt az összeget a fellebbezés hatására 90 ezer euróra (27,3 millió forint) csökkentette és a befizetését próbaidőre felfüggesztette a szerdai, másodfokú döntés. Guerreiro ugyanakkor bejelentette, hogy 90 ezer euróval támogatni fog kilenc nonprofit szervezetet.

A játékos november 21-én okozott egy kisebb, személyi sérüléssel nem járó közlekedési balesetet, és bár elhajtott a helyszínről, két óra múlva jelentkezett a rendőrségen. Ügyvédje szerint akkoriban még alig beszélt németül, ezért fejvesztve menekült.

„Elismerem, amit tettem, soha nem fogom elfelejteni. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie” – közölte tolmács segítségével a labdarúgó, aki mankóval jelent meg a bíróságon, hiszen a Konföderációs Kupán eltört a lába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!