nagy kihívás

2018.05.24. 10:40

Türkmenisztáni terepraliversenyen indul a Szalay-Bunkoczi páros

"Egyelőre fogalmunk sincs róla, hova megyünk, de kevés olyan helyet lehetne mondani, ahova ne mennék el" - mondta a navigátor Bunkoczi.

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László szeptemberben elindul Türkmenisztán első nemzetközi tereprali-versenyén.

Szalay a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, számukra garanciát jelent, hogy az eseményt a kétszeres Dakar-rali-győztes francia Jean-Louis Schlesser szervezi, aki évek óta sikeresen rendezi meg az Africa Race-t.

Hozzátette, alaposan utánanéztek az ázsiai országnak, amelynek nyolcvan százaléka sivatag. Szalay elmondása szerint a Kara-kum sivatagban szeptember 9. és 15. között sorra kerülő türkmén rali az állam támogatását is élvezi, már csak azért is, mert Gurbanguly Berdimuhamedow elnök – egyben a viadal fővédnöke – szenvedélye az autóversenyzés.

„Nagy kihívást jelent ez a verseny, hiszen még sohasem jártunk Türkmenisztánban. Ez lesz a 36. ország, ahol az Opel Dakar Team versenyez”

- összegzett Szalay Balázs.

Elmondta még, hogy a múlt héten 1500 kilométert teszteltek az autójukkal, ami jelenleg nagyon jó állapotban van, és reményét fejezte ki, hogy ez őszig így is marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában