a doppingügy hatásai

2018.12.19. 16:30

Lemondott az orosz futballszövetség elnöke

Végleg távozik az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFS) elnöki posztjáról Vitalij Mutko volt sportminiszter, jelenlegi miniszterelnök-helyettes.

A RFS szerdán egyúttal közölte: a február 22-i választásig átmeneti jelleggel Szergej Prjadkin, az orosz élvonalbeli liga vezetője látja el az elnöki teendőket.

A 60 éves Mutko különböző posztokon évekig vezető személyisége volt az orosz sportéletnek és politikának, majd a 2014-ben kirobbant doppingbotrány kulcsfigurájának őt nevezték meg. Emiatt tavaly év végén le kellett mondania a nyári labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsági elnöki posztjáról és ideiglenesen átadta az RFS vezetését is Alekszandr Alajev főigazgatónak. Ezzel együtt továbbra is nagy befolyása volt a szövetségben.

Tavaly decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy a példátlan, szisztematikus doppingolás miatt kizárja Oroszországot a februári phjongcshangi téli olimpiáról, Mutkót pedig kitiltja minden ötkarikás eseményről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában