NBA

2019.06.11. 11:40

Achilles-ín-szakadása lehet Durantnek

Az alaposabb vizsgálatokat még nem végezték el, ám az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Golden State Warriorsnál attól tartanak, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárjának, Kevin Durantnek elszakadt az Achilles-ína a Toronto Raptors elleni nagydöntő hétfői, ötödik meccsén.

Forrás: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Fotó: EZRA SHAW

A legutóbbi két finálé legértékesebbjének választott kosaras május 8. után lépett ismét pályára, ám a kanadai meccsen csupán 12 percet töltött a parketten, amikor megsérült.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Bob Myers, a Golden State főigazgatója könnyeivel küszködve beszélt a játékos állapotáról, ám részleteket nem közölt, csupán annyit jelzett, hogy pontos diagnózist majd a keddi vizsgálatok után lehet mondani.

Egy, a csapathoz közel álló forrás viszont az ESPN-nek elárulta:

a klubnál egyértelműen attól tartanak, hogy elszakadt Durant jobb Achilles-ína.

Myers igyekezett egyértelművé tenni, hogy

a sztár előző sérülésének nincs köze a mostanihoz, mint mondta: az orvosi stábbal kellő óvatossággal jártak el, nem sietették a visszatérést, s több szakemberrel is konzultáltak, mielőtt pályára engedték Durantet, aki azért játszott, mert arra alkalmas állapotban volt.

Amennyiben Kevin Durantnek valóban elszakadt az Achilles-ína, úgy várhatóan több mint fél évig harcképtelen lesz.

A Golden State mostani sikerével 3-2-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó döntőben, mely csütörtökön Oaklandben folytatódik.

Borítókép: Kevin Durant 2018. június 3-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában