megnyíló lehetőség

2020.05.17. 18:12

Hétfőn eldől, elkezdődnek-e a csoportos edzések a Premier League-ben

Rendkívüli megbeszélésen döntenek a labdarúgó Premier League csapatai arról, visszatérnek-e a csoportos edzésekhez.

A pontvadászatot – amely éppen vasárnap (ma) zárult volna – márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, ezúttal pedig az élvonal húsz klubjából legalább 14-nek kell egyetértenie abban, hogy a meghozott biztonsági óvintézkedések elegek a közös tréningek megkezdéséhez.

A brit kormány a múlt héten megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához, így zárt kapus mérkőzésekkel a Premier League is folytatódhat. Ehhez plusz ösztönzést ad a német Bundesliga szombati újrakezdése, ám Angliában néhány akadálynak még el kell hárulnia.

A hétfői szavazáson az együttesek a járvánnyal kapcsolatos előírásokról döntenek, amelyek tartalmazzák a testhőmérséklet-mérést, a higiéniai kritériumokat, tiltják a közös étkezést és az öltözői zuhanyzók használatát. A tréningek során egyszerre maximum öt játékos tartózkodhat a pályán, és tilos lesz a becsúszó szerelés. A játékosokat az újraindulásig heti kétszer vetik alá koronavírus-tesztnek, egyben írásban kell nyilatkozniuk arról, elfogadják és betartják a járványügyi rendelkezéseket.

A Premier League a tervek szerint akár már június 12-én folytatódhatna, ám az óvatosabb becslések szerint inkább június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 241 461, miközben 34 546-an haltak bele a betegségbe.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!