Járvány

2020.05.10. 13:18

Jao Ming a kínai kosárlabda-bajnokság újraindításán dolgozik

A Houston Rockets korábbi játékosa szerint továbbra is van remény, hogy a férfi élvonalat az eredeti ütemterv szerint bonyolítsák le.

Jao Ming, a Kínai Kosárlabda Szövetség elnöke a koronavírus-járvány miatt február elején félbeszakított bajnokság újraindításán dolgozik, és három verziót is kidolgozott a folytatásra.

A Houston Rockets korábbi kiváló játékosa a CCTV állami műsorszolgáltatónak elmondta, továbbra is van remény, hogy a férfi élvonalat az eredeti ütemterv szerint bonyolítsák le. Ha ez mégsem sikerülne, rövidített szezonban és tornarendszerben gondolkodnak, vagy pedig befejezettnek nyilvánítanák az alapszakaszt, és azonnal a rájátszás következne, amelynek párosításait a tabella jelenlegi állása alapján határoznák meg.

Jao Ming hangsúlyozta, az egészség és a sportszerűség a legfontosabb számukra. A csapatokat szállodákban különítenék el, a mérkőzéseket pedig zárt kapuk mögött rendeznék.

Az elnök elárulta, hogy az újrakezdés tervezése során sok hasznos tanácsot adott nekik Csung Nan-szan, a nemzeti vírusvédelmi csoport egyik vezetője, aki egy korábbi válogatott kosárlabdázó felesége.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!