us open

2020.06.15. 10:10

A világelső kételkedik a rendezésben

A női világranglista éllovasa, Ashleigh Barty szerint most van fontosabb a tenisznél.

Ashleigh Barty of Australia returns the ball to Petra Kvitova of Czech Republic during the semifinals of Qatar Total Open tournament in Doha, on February 28, 2020. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Jaafar

„Vannak aggályaim. Értem, hogy mindenképpen le kellene bonyolítani a tornákat, de a biztonság a legfontosabb.

Alig várom, hogy versenyezhessek, csakhogy először meg akarok győződni róla, hogy a stábommal együtt biztonságban vagyunk. Egyelőre szó sincs arról, hogy ellenőrzés alatt lenne a koronavírus-helyzet”

- jelentette ki a Roland Garros ausztrál címvédője.

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat.

Az augusztus 31-re kiírt US Openről egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a viadalt.

A nemrég felmerült ötletek alapján az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket és tesztelnék őket.

A legjobbak közül a világelső Novak Djokovic és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen.

Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karantén-intézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti metropolisz a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában