bajnokok ligája

2021.02.23. 10:50

Guardioláék a Puskásban folytatnák hibátlan menetelésük

A világ legjobb formában lévő futballcsapata lép pályára szerda este a Puskás Arénában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén: az angol bajnokságban listavezető Manchester City hivatalosan a Borussia Mönchengladbach vendége lesz Budapesten.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London on February 21, 2021. (Photo by John Walton / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: John Walton

A találkozót, akárcsak múlt héten az RB Leipzig-Liverpool összecsapást, valamint a Wolfsberger-Tottenham Hotspur Európa-liga mérkőzést, a német beutazási tilalmak miatt rendezik a magyar fővárosban.

Josep Guardiola együttese elképesztő formában futballozik hónapok óta:

a Manchester City mind a 11 idei bajnoki meccsét megnyerte, ami rekord az angol élvonalban.

A Premier League-ben tízpontos előnnyel éllovas gárda sorozatban 18 tétmérkőzésen győzött, veretlenségi sorozata pedig 25 találkozó óta tart. Az angolok erejét az is jól mutatja, hogy a BL-ben 526 perce nem kaptak gólt, legutóbb még a csoportkör első fordulójában Luis Díaz az FC Porto színeiben talált be ellenük.

Ezzel szemben a Mönchengladbach legutóbb 14 tétmérkőzéséből csak hatot nyert meg, így a Bundesligában 22 forduló után 33 pontja van, ami tízzel kevesebb, mint tavaly a bajnokság ezen szakaszában.

A két csapat korábban négyszer találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, a 2015/16, illetve a 2016/17-es csoportkörben: a négy mérkőzésen a németek erejéből egy döntetlenre futotta.

Mindkét együttes egyetlen alkalommal játszott a magyar fővárosban: a Mönchengladbach a Bajnokcsapatok Európa Kupája 1977/78-as idényében 3-0-ra nyert a Népstadionban a Vasas ellen, míg a Manchester City a Kupagyőztesek Európa Kupája 1970/71-es kiírásában a Budapest Honvédot győzte le 1-0-ra a kispesti Bozsik Stadionban.

Atalanta – Real Madrid

A másik szerdai mérkőzésen a 13-szoros győztes Real Madrid az előző szezon meglepetéscsapához, az Atalantához látogat: a spanyolok egy fantasztikus mérföldkőhöz érkeznek, ugyanis ez lesz a klub történetének 100. egyenes kieséses mérkőzése a Bajnokok Ligájában. A királyi gárda az első csapat, amely elérte ezt a számot.

Zinédine Zidane ugyanakkor nehéz feladat előtt áll, hiszen

sérülés miatt többek között nélkülöznie kell Karim Benzemát, Sergio Ramost, Eden Hazardot, Marcelót, Dani Carvajalt, Rodrygót és Federico Valverdét is.

Az Atalanta a csoportkör zárása óta 14 bajnokijából nyolcat megnyert, közük a Napoli elleni vasárnapi rangadót is, ráadásul a Cagliari, a Lazio és a Napoli búcsúztatásával az Olasz Kupa döntőjébe is bejutott, ahol a Juventussal találkozik majd.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában