adóhátralék

2021.06.29. 20:38

Ancelotti megérkezett Madridba, máris rászállt az adóhatóság

Adósnak tekinti az illetékes spanyol hatóság a Real Madrid futballcsapatának régi-új vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, akitől 1,4 millió eurós hátralék kiegyenlítését követeli.

Everton's Italian head coach Carlo Ancelotti arrives for the English Premier League football match between Everton and Aston Villa at Goodison Park in Liverpool, north west England on May 1, 2021. (Photo by Peter Byrne / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Peter Byrne

Az El Mundo híre szerint az olasz szakember, akit június elsején neveztek ki a megállapodás szerint három évre a királyi gárda élére,

2013 és 2015 közötti madridi időszakában fizetett be a kelleténél kevesebbet az államkasszába,

s a hatóságok nemcsak az 1,4 milliót várják tőle, hanem késedelmi kamatként még 23 ezer euróra is igényt tartanak.

Az adóbűntett gyanújával előálló ügyészek szerint Ancelotti annak idején fizetéséből 10 százalékkal adózott, nem pedig a spanyol adószabályok által előírt 45 százalékkal.

A 61 éves olasz szakvezető első madridi időszakában a Reallal spanyol Király Kupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágkupát is nyert. A szakember korábban a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította, 2019 decembere óta pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt, onnan szerződött újfent a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmeséhez, a távozó francia Zinedine Zidane utódjaként.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában