Ország-világ

2004.10.22. 01:27

Furfangos jelölés

Nem az urnák előtt, a bíróságon kezdődött el a soproni időközi parlamenti választás.

Stépán Balázs

Szájer József fideszes képviselő az Európai Unió parlamentjébe került. Helye elárvult, új választást kellett kiírni. A szocialisták izgalmas ajánlatot tettek. Parlamenti képviselőjüket – parlamenti képviselőnek jelölték. Győzzön a jobbik soproni Kránitz. Lehet választani? Nem lehet.
A választási bizottság úgy döntött, hogy parlamenti képviselő nem indulhat jelöltként országgyűlési választáson. A bizottságot beperelte a képviselő. Pert nyert.
Nehéz lesz Kránitz élete. Ha nyer. Hogyan lehet egy személyben egyszerre két „igen” vagy két „nem” voksot leadni? Lehetetlen lesz egy személyben kétszer helyeselni valamelyik előterjesztést.
És mit mond a kortesbeszédeiben? Hogyan mutatkozik be egy lakossági fórumon? Furcsán hangzik, hogy uraim és hölgyeim, Kránitz László képviselő, egyben képviselőjelölt vagyok.
A szocialisták semmit nem bíztak a véletlenre.
Ha jelöltjüket megválasztják, nyernek egy további helyet
a parlamentben, hiszen a következő listás képviselő mandátumot szerez, Kránitz pedig marad a helyén. Ha nem nyer, akkor sem veszítenek.
Csak mi dühöngünk. Megint átvertek bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában