Ország-világ

2004.10.15. 10:43

Georgij Jarcev elhagyná a süllyedő hajót

Szabó Tamás

Portugália szombaton romokban hevert. A gárda szégyenteljes eredményt ért el, csupán 2-2-re végzett Liechtensteinben. A blamázst követően a szövetségi kapitány, Luis Felipe Scolari próbálta felrázni játékosait. Mint kiderült, sikerült neki. A portugálok szerdán 7-1-re verték Oroszországot.
Kollégája, az orosz Georgij Jarcev percekkel a lisszaboni találkozó vége előtt elhagyta a kispadot, és felajánlotta távozását. „Bocsánatot kérek a számunkra szégyenteljes és lidércnyomásos meccsért – mondta Jarcev. – Erre a vereségre nincs mentség. Ma képtelenek voltunk a kezdeményezésre, akaratgyengén játszottunk.” Az orosz együttes utoljára 1912-ben szenvedett a mostaninál súlyosabb vereséget: akkor a németektől kapott ki 16-0-ra.
Az 5. csoportban Olaszország is a portugálokéhoz hasonló előzményekkel várta a szerdai napot. A taljánok is pironkodhattak a hétvégi eredmény miatt, őket Szlovénia verte 1-0-ra. Nos, Marcello Lippi tanítványainak szintén sikerült a javítás, Fehéroroszországot verték 4-3-ra. Az olaszok legjobbja, Francesco Totti volt, két gólt szerzett. „A következő mérkőzésünk négy hónap múlva lesz, addig pihenhetünk – mondta az olasz kapitány, Lippi. – Ezen a napon a győzelem volt a legfontosabb, nem pedig a mutatott játék.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában