Ország-világ

2004.10.25. 10:11

Gyurcsány Ferenc Tokióban

Kétnapos hivatalos látogatásra Tokióba érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Koidzumi Dszunicsiro japán kormányfő meghívására. A miniszterelnöki látogatás célja az új Ázsia-politika folytatásának kinyilvánítása, és a kétoldalú gazdasági együttműködés továbbfejlesztése.

BAMA

Az előző kormányfő, Medgyessy Péter által meghirdetett politika központi eleme, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás után Magyarország gazdasági kapoccsá váljék az ázsiai térség vezető országai és az EU tagállamai között.

Gyurcsány Ferenc Tokióban tárgyal Koidzumi Dzsunicsiro kormányfővel, majd közös politikai nyilatkozatot írnak alá a magyar-japán kapcsolatok fejlesztésének irányairól. A japán miniszterelnök vacsorát ad magyar vendége tiszteletére. Gyurcsány Ferencet és feleségét audiencián fogadja Akihito császár és Micsiko császárné. A japán gazdasági szervezetek szövetségének alelnöke ebédet ad a magyar küldöttség tiszteletére, amelyen Gyurcsány Ferenc beszédet mond az új magyar kormány gazdasági programjáról. A miniszterelnök találkozik a Japán-magyar Baráti Társaság vezetőivel is. Kedden Gyurcsány Ferenc megbeszélést folytat a japán parlament képviselőháza és a felsőház elnökével. A miniszterelnök előadást tart a Hoszei Egyetemen, és találkozik a Magyarországon működő japán nagyvállalatok vezetőivel is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában