Ország-világ

2004.10.23. 01:14

Hírek – újdonságok

BAMA

Sosem késő ápolni a testvéri szeretetet
NEM TARTOTTA a kapcsolatot két portugál származású fivér, Gregorio és Mario Silva. Ötvenhárom éven át semmit sem tudtak egymásról, de aztán egy szép napon véletlenül egymásba botlottak szülőhazájukban, egy külföldön élő portugáloknak szervezett utazáson. A 81, illetve 70 éves testvérpár megfogadta, hogy ezentúl rendszeresen találkoznak.

Óriásplakát segítségével keres férjet egy ausztrál nő
VÁRJA a komoly szándékú férfiak jelentkezését az az ausztrál hölgy, aki Sydney egyik forgalmas útkereszteződésében elhelyezett óriásplakáton hirdeti magát. Az ötször négy méteres plakát tájékoztatása szerint a mérnöknő 45 év alatti, józan életű, biztos anyagi háttérrel rendelkező urat keres családalapítás céljából.

Mosolyog a magzat, amikor jól érzi magát
TÉVEDÉS, hogy a nevetés a szocializáció eredménye. Ezt azok a brit kutatók jelentették ki, akik a legmodernebb ultrahangos készülékekkel az embrionális fejlődést vizsgálták. A magzatok a terhesség tizenötödik hetére már mozgatják ujjaikat, a tizennyolcadikon ásítanak és mosolyognak, a huszonhatodikon sírnak és pislognak.

Veszélyes lehet a nagypárna a kiságyban
NE TEGYEN nagypárnát gyermeke ágyába, mert fulladást okozhat, ha a kicsi nem tudja kiemelni belőle a fejét. A babát sima, nem süppedős felületre fektesse. Hűvös szobában adjon hálózsákot a csecsemőre, vastag paplan alá könnyen becsúszhat a kis test. Feje alá terítsen félbehajtott textilpelenkát, ez felfogja a kicsorduló nyálat.

Előzze meg a terhességi visszerek kialakulását
ELKERÜLHETŐ a terhesség alatt a visszerek kialakulása. A növekvő testsúly és a hormonális változások miatt megjelenő gyulladások ellen a legjobb módszer a megelőzés. Erősítse vénás keringését úszással, biciklizéssel, sétával vagy lépcsőzéssel. Jót tesz a lábnak a hideg-meleg vizes váltózuhany is.

Számítógép-függőség, vagy rendszeres használat?
Nem célszerű megtiltani gyermekeinknek a számítógép használatát. Óriási baklövés lenne például elzárni őket az internettől, miközben megengedjük az értéktelen, sőt káros játékprogramok használatát. Hogy mit tehetünk? Erre is választ ad a Hölgyvilág pszichológusa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában