Ország-világ

2004.10.19. 01:40

HÍRsáv

BAMA

Az orosz államfő George Busht támogatja
Vlagyimir Putyin szerint a nemzetközi terrorizmus győzelmet arat Amerika és az Irakban állomásozó nemzetközi szövetséges erők felett, ha az amerikai elnököt november 2-án nem választják újjá.

A láma szerint Tibet jó helyen van
Tibetnek jobb, ha Kína része marad, feltéve, hogy tiszteletben tartják kultúráját és természetes környezetét – mondta a dalai láma.
A Nobel-díjas vallási és politikai vezető indoklás ként rámutatott, hogy Tibet jelentős elmaradottsággal küzd.

Továbbra is holtponton az európai menekültügy
Megállapodás nélkül ért véget hétfőn Firenzében az öt nagy EU-tagállam belügyminisztereinek tanácskozása az Európába
irányuló bevándorlásról.

Felhívás Koszovóban a választások elkerülésére
Öt nappal a koszovói parlamenti választás előtt a szavazás bojkottját célzó ellenkampányba lendültek a koszovói szerbek politikai vezetői.

Észak-Korea kész tárgyalni atomfegyverprogramjáról
Észak-Korea továbbra is kész a párbeszédre a válság békés rendezése céljából – mondta a Kínában tartózkodó Kim Jong Nam, a második legbefolyásosabb phenjani vezető. Az atomprogramról szeptemberben kellett volna megrendezni az újabb hatoldalú tárgyalást, de akkor Phenjan visszalépett az amerikai magatartás miatt.

„Nagy szőke” asszony az osztrák külügyminiszter
Ursula Plassnik aszszony, Ausztria eddigi berni nagykövete lett az új osztrák külügyminiszter. A 48 esztendős Plassnik sokáig a kancellár munkatársa volt. A sajtó „nagy szőkének” becézi.

Eggyel több magyar a vajdasági parlamentben
Egy képviselővel bővült a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselőcsoportja, miután Szabadkán még egy mandátumhoz jutott a legnagyobb délvidéki magyar párt. A város egyik szavazókörzetében csak vasárnap tartották meg a tartományi választás második fordulóját, amely két hete zajlott le a Vajdaság többi választókörzetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában