Ország-világ

2004.10.19. 07:02

Hírsáv

BAMA

Sándor Pál rendező ma hatvanöt éves
A RIPACSOK Balázs Béla-díjas filmrendezője, Sándor Pál Fábri Zoltán és Keleti Márton mellett asszisztens-kedett. Példaképének Fellinit tekintette. Nevéhez számos sikeres film fűződik. A Régi idők focija, a Szabadíts meg a gonosztól, a Herkulesfürdői emlék vagy a Szerencsés Dániel is az ő munkája. (K. E.)

Tom Waits tart Keith Richardstól
A ROLLING STONES gitárosával, Keith Richardsszal dolgozik együtt új lemezén Tom Waits, leküzdve kezdeti félelmét. Feledhetetlen emléke, amikor Rain Dogs (1985) című lemezének felvételén Richards mindenkit asztal alá ivott. Igaz, képes volt egész éjjel gitározni is a stúdióban. „Keithtel nem lehet versengeni. Más anyagból készült, mint mi” – mondta Waits. (K. K.)

Életműdíj a százéves Lossonczy Tamás festőnek
ÉLETMŰDÍJAT KAPOTT tegnap az idén századik születésnapját ünneplő Lossonczy Tamás festőművész. A díjátadással egy időben a Kogart Galériában nyílt meg a Doyenek III. című kiállítás, amelyen Lossonczy művei mellett további huszonnégy 70 év feletti festő munkája látható.
(P. G.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában