Ország-világ

2004.10.16. 09:01

Hírsáv

BAMA

Friss pénzhez jutottak a diákok
Közel 11 ezer diák kapott először diákhitelt októberben. A Diákhitelközpont Rt. most csak azoknak fizetett, akik szeptember 15-ig beiratkoztak. Azok sem kaptak pénzt, akik nem jelezték, hogy szakot vagy iskolát változtattak. (zse)

Azonos bérért többet dolgoznának a németek
A legfrissebb felmérések szerint a németek 61 százaléka kész lenne azonos bérért többet, tovább dolgozni. Úgy vélik, erre szükség lehet ahhoz, hogy Németország megőrizze nemzetközi versenyképességét. A szakszervezeti tagok többsége is osztja ezt a véleményt, bár csak 51 százalékuk maradna tovább a munkahelyén. (zse)

Megfélemlítik az árveréseken részt vevőket
Rendőröket kér az adóhatóság az adótartozások kiegyenlítését szolgáló árverésekre. Így akarják megakadályozni, hogy az agresszívan fellépő, úgynevezett árverési cápák negyedáron jussanak hozzá a nagy értékű ingóságokhoz, elsősorban személygépkocsikhoz. (zse)

Sikeres Casco-program az Allianznál
Havonta több ezerrel növelte autós ügyfeleinek számát május óta az Allianz. Az autóbiztosításban piacvezető cég sikerét kedvezményes casco-ajánlatainak köszönhette. Az EU-ban szinte minden autósnak van casco biztosítása. (zse)

Rossz helyre került a tizedesvessző
Az Európai Szennyezőanyag Regiszterben közzétett listán az áll, hogy a Borsodchem Rt. adja Európában a felszíni vízi higanykibocsátás 13 százalékát. Ám a cég „csak” mintegy 0,13 százalékért felelős. (zse)

Jövőre rajtol a magyar „Szilíciumvölgy”
Húsz év alatt épülne meg, és az előzetes számítások szerint 12 milliárd euróba kerülne a Zsámbéki-medence térségébe tervezett közép-európai tudásközpont, a magyar „Szilíciumvölgy”. (zse)

Negyedmillió sportkocsi készült az Audinál
Győrben elkészült a 250 ezredik Audi TT sportkocsi az Audi gyárában. A TT-ket kizárólag Magyarországon készíti a német autógyár. Jövőre leállnak a modell összeszerelésével Győrben. (hl)

Hétfőn csökkenhet a jegybanki alapkamat
A Magyar Nemzeti Bank hétfőn várhatóan 11-ről 10,5 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamatot. Így a kereskedelmi bankok mérsékelhetik a betéti kamatokat, s talán a hitelkamatokat is. (hl)

Miki egér és Donald kacsa minket választott
Magyar leányvállalatot hoz létre a Walt Disney Company on-line mobiltelefonos játékok kifejlesztésére. A 49 millió forint tőkéjű cég kezdetben 30 főt foglalkoztat. (hl)

A kenyér hamarosan 10–15 százalékkal drágul
A Pékszövetség szerint, ha a gázolaj ára tovább nő, az áremelés elkerülhetetlen lesz. Jelenleg 110–120 forint egy kilogramm fehér kenyér átadási ára, miközben a pékek szerint 140 lenne az indokolt. (hl)

Csupa kettes utasszám a magyar légitársaságnál
A Malév hétfőn fogja köszönteni kétmillió-kétszázhuszonkétezer-kétszázhuszonkettedik utasát. A magyar légitársaság olyan versenykörnyezetben érte el eddigi rekordját, amikor a fapados társaságok is nagy számban szállítanak utasokat. (hl)

Terjeszkedik az olcsó bútorházlánc
A Sconto Bútor Kft. is terjeszkedni kíván, a következő három évben.
A vásárlóerő növekedésétől függően 2-4 új áruházat kíván nyitni 25–40 millió euró befektetéssel. A pontos helyszínekről még nem döntöttek a vállalatnál. (hl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában