Ország-világ

2004.10.20. 01:22

HÍRsáv

BAMA

A szólásszabadság nem lett parlamenti téma
Elutasította a romániai szólásszabadsággal kapcsolatos ellenzéki bizalmatlansági indítványt a képviselőház ülése. A kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői választási fogásnak minősítették a kezdeményezést, amit a román sajtóban tapasztalt jelenségek váltottak ki.

Uniós fenntartások a választások miatt
Kétségeit fejezte ki az Európai Unió több illetékese a két nappal korábban tartott fehéroroszországi népszavazás és parlamenti választások tisztaságát illetően. Javier Solana közös kül- és biztonságpolitikai képviselő megállapította, hogy több csoport és megfigyelő hiányosságokat jelzett a szavazás körülményeivel kapcsolatban.

Támogatásban bízik az unió leendő elnöke
Még gondolkodik az Európai Parlament (EP) vezetőinek adott válaszán az Európai Bizottság következő elnöke, José Manuel Durao Barroso, de azt ismét megerősítette, hogy reményei szerint a vezetésére bízott testület elnyeri a parlament támogatását
a jövő heti szavazáson.

Vesztegzár Brassóban egy veszett medve miatt 
Veszett volt az a medve, amely Brassóban két ember halálát okozta és tucatnyi személyt sebesített meg. Emiatt harmadfokú egészségügyi vesztegzár alá helyezték a várost és környékét – derült ki a román hatóságok közléséből. Négy megmart ember még most is élet-halál között vergődik.

Osztrák–izraeli csúcsszintű tárgyalások
Izrael nem a palesztin nép, hanem a palesztin terrorizmus ellen harcol – jelentette ki Bécsben Móse Kacav izraeli elnök, akinek személyében először látogatott Ausztriába izraeli államfő.

Nehéz esetnek nevezték a törökök csatlakozását
Az Európai Parlament zöld képviselőcsoportja támogatja a török csatlakozási folyamatot, de csak annak figyelembevételével, hogy a török beilleszkedés különösen nehéz eset. Daniel Cohn-Bendit társelnök egy isztambuli konferencián azt mondta: különleges tárgyalásokra lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában