Ország-világ

2004.10.20. 01:28

HÍRsáv

BAMA

Több tízezren tartoznak a távfűtés árával
A fűtését egyelőre nem kapcsolják ki Budapesten azoknak a családoknak, akiknek díjhátralékuk van. A legalább féléves díjjal tartozók száma több tízezerre tehető Magyarországon, sok esetben már százezer forintos a hátrálék. (fl)

Élénk maradt az érdeklődés az EU iránt
Telefonok százait fogadja nap mint nap a Külügyminisztérium által fenntartott EU-vonal. A közösséggel kapcsolatos lakossági tájékoztatást végző szolgáltatás internetes oldala, a www.euvonal.hu-n pedig naponta 3-5 ezer látogatónak szolgál válaszokkal főként munkavállalás és oktatás terén. (fl)

Minden harmadik magyar szegénynek számít
Komfort nélküli lakásokban, víz és világítás hiányában több százezren élnek Magyarországon. Hárommillió ember él hetvenezer forintnál kevesebből havonta, 2-300 ezer család pedig kizárólag szociális juttatásokból él. (fl)

A pénzügypolitika nem kedvez a gazdáknak
A nemzetgazdaság egészére káros a jelenlegi árfolyampolitika – állítják a Pénzügyminisztérium vezetői. A nemzeti bank árfolyam-szabályozása az elmúlt időszakban több mint 100 milliárd forintot vett el a mezőgazdasági termelőktől, és ezt már állami támogatással sem lehet pótolni. Jövőre a kamatkiadások elérhetik a 100 milliárd forintot. (fl)

A költségek miatt hagyják a kórházban a halottakat
A temetés legegyszerűbb formája, a hamvasztás is közel 100 ezer forintba kerül. A magas árak miatt idén nyolc százalékkal több halottat hagytak a hozzátartozók a kórházakban, mint tavaly. Előfordul, hogy valaki majdnem egy évig nem kapja meg a végtisztességet, mivel az önkormányzatok gyakran késlekednek a köztemetéssel. (fl)

Van esély a jegybanki kamat újabb csökkentésére
A feltételek egyike, hogy az infláció a következő hónapokban már ne emelkedjen, illetve ne következzen be komoly romlás a költségvetési hiányt jelző adatokban. A kamat jelenleg 10,5 százalék. Biztosnak tűnik, hogy 10 százalék alá az idén a jegybank már nem viszi a kamatszintet. Arra van esély, hogy fél százalékkal csökkentik az alapkamatot. (fl)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában