Ország-világ

2004.10.22. 06:27

Hírsáv

BAMA

Felépült az ötvenedik bevásárlóközpont
Albertfalván átadták a főváros huszonkilencedik, egyben Magyarország ötvenedik bevásárlóközpontját, a kilencedik Auchan áruházat.
A Savoya Park a lyoni székhelyű francia GRC-Emin DCA cégcsoport beruházásában valósult meg. (bk)

Megduplázza termelését a Zrínyi Nyomda
Új gépet vásárolt a Zrínyi Nyomda Rt. A 600 millió forint értékű beruházással megduplázható a nyomda kapacitása. A berendezést a közelmúltban állították üzembe. Az 1994-ben magánosított társaságnál jelenleg 120-an dolgoznak, a nyomda 55–60 magazint készít. (bk)

Budaörsön leadhatják az építők a sittet
Kevesebb építési törmelék kerülhet illegálisan a Budapest környéki erdőbe egy új piaci szolgáltatás eredményeképpen. A lakásfelújítók
a Platform szerdán nyílt budaörsi áruházában is leadhatják az otthonaikban keletkező sittet. (bk)

Ismét ügyfélszolgálatot nyit a British Telecom
BudApesten létesít regionális központot a British Telecom. A jelenleg 30, egy éven belül 100 főt foglalkoztató ügyfélszolgálat az év végén kezdi meg működését, és elsősorban az anyavállalat európai vállalati ügyfeleit szolgálja ki. (bk)

Vonzó a külföldi cégeknek az elővárosi vasút

A német Siemens, a svájci Stadler és a francia Alstom mellett a montreali székhelyű, repülőgépeket és vasúti járműveket gyártó Bombardier is benyújtotta jelentkezését a MÁV által kiírt, és szigorú szervizelési feltételekhez kötött elővárosi
vasút-korszerűsítési programjára. (bk)

Nyolc ország vállalatai az Ökotech kiállításon
A Vásárközpontban negyedik alkalommal rendezik meg az Ökotech nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítást a jövő héten Budapesten. A szakkiállítás Kelet-közép-Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi rendezvénye. (bk)

Szaporodnak a hulladékgyűjtő helyek
Újabb hulladékgyűjtő edényeket helyez el a fővárosban a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. Az év végéig 250 új szelektív gyűjtősziget alakul ki. A fejlesztés a főváros valamennyi kerületét érinti. (bk)

Csak egy cég pályázott a Malév megvételére
A magyar légitársaság megvásárlására egyedül az Aviation Solution International pályázott. A cégről annyit tudni, hogy Kovács Ferenc képviseli, aki 1999 októberétől egy évig a Malév vezérigazgatója volt. A légitársaság adóssága több mint 30 milliárd forint. (bk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában