Ország-világ

2004.10.22. 06:34

Hírsáv

BAMA

Többet költött a lakosság az idén ruhaneműkre
A ruházati cikkek forgalma az idén az első fél évben 149 milliárd forint volt, 12 százalékkal magasabb, mint tavaly.
A magyar lakosság 104 millió darab ruházati terméket vásárolt hat hónap alatt. A felsőruházat vezet, a forgalom 52 százalékával. (bk)

Ügyfélédesgető kamatot kínálnak a pénzpiacon
A bankok több hasznot hagynak a betéteseknek. Az Általános Értékforgalmi Bank két hónapos lekötésre, egymillió forinttól évi 10,35 százalékos kamatot kínál ügyfeleinek. A Magyar Külkereskedelmi Bank három hónapos lekötésre egy- és ötmillió forint között ugyanennyit, efölött pedig 10,80 százalékos kamatot ajánl. (bk)

Hatalmas sikert aratott az új kártyás tarifa
A Pannon GSM-nél már az első két hétben megkétszereződött a kártyás eladás, miután szeptemberben bevezette a Pannon Praktikumot. A kedvező fogadtatás érthető: az ügyfelek az év végéig tartó akcióban éjjel-nappal 29 forintért telefonálhatnak bármely hazai hálózatba. Sokan régi előfizetésükről váltanak át Pannon Praktikumra. (cse)

Szentgotthárdon is elbocsát az Opel
Létszámot csökkent jövőre kilencven fővel a szentgotthárdi Opel-gyár, ha a piaci folyamatokban nem történik kedvező változás. Németországban az Opel tízezer embert akart elküldeni. Itthon a létszámleépítés oka, hogy a szentgotthárdi gyárban év végén megszűnik a fokozatmentes automata váltók gyártása. (hl)

Újabb utazási iroda ment csődbe tegnap
A Skyline Centrum Kft.-t csütörtökön törölték a nyilvántartásból. Délután a cég fizetésképtelenséget jelentett, de enélkül is törölték volna. (bk)

Hamis reklámok miatt pénzbírságot szabtak ki
Megtévesztő reklám miatt tizenhárommillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal két tejipari cégre. A Danone és a felszámolás alatt lévő Parmalat megtévesztette a fogyasztókat, amikor egyes termékeik reklámozása során az áruk gyógyhatásának hamis látszatát keltették. (fp)

Népszerű a VISA-kártya a magyarok körében
Az itthoni kibocsátású VISA-kártyákkal 2003. június 30. és 2004. június 30. között csaknem egymilliárd dollárt (200 milliárd forintot) költött el a magyar lakosság. (bk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában