Ország-világ

2004.10.27. 01:02

Jövő szerdán újrakezdhetik a sztrájkot az egészségügyiek

Címkék#Vélemény

Huszonkét kórház csatlakozott az egészségügyiek tegnapi munkabeszüntetéséhez. Akik nem írták alá a sztrájknyilatkozatot, kék szalaggal tüntettek.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A budai gyermekkórházban tegnap sztrájkoltak először. A gyerekosztályon a kék szalag jelezte a szolidaritást.
[/caption]A budai gyermekkórházban tegnap sztrájkoltak először. Viola Sándor osztályvezető főorvos szerint a 250 dolgozó 40 százaléka szüntette be a munkát. „Mi nem tehetjük meg, hogy ne dolgozzunk, hiszen emberéletek kerülhetnek veszélybe.” A gyermekosztályon a nővérek kék szalagja jelezte, hogy egyetértenek a követelésekkel.

Kedden az ország 22 egészségügyi intézete vett részt az EDDSZ bérkövetelő akciójában. Munkabeszüntetés volt a Heim Pál Gyermekkórházban. Csatlakoztak az akcióhoz a pécsi egyetem centrumában, Miskolcon a Szent Ferenc Kórházban. Sokan nem álltak munkába a Szegedi Tudományegyetemen, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban és a makói Diósszilágyi Sámuel Kórházban. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Hetényi Géza Kórházban a kétezer dolgozó közül 257-en nem kezdtek munkába. Békéscsabán, a Réthy Pál Kórházban 382-en sztrájkoltak. Orosházán kék szalaggal jelezték szolidaritásukat. Gyulán zavartalanul folyt a munka. Szekszárdon a kórháziak egyharmada írta alá a sztrájknyilatkozatot, a többiek kék szalaggal tüntettek. Dombóváron a dolgozók 90 százaléka, Tamásiban a rendelőintézet valamennyi alkalmazottja tiltakozott. A bonyhádi kórház dolgozói ugyancsak szolidárisak voltak kollégáikkal. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke kilátásba helyezte, hogy november 3-án megint sztrájk lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában